Президентът очерта основните задачи на разузнаванетоМосква свали украински дронове, опитали атаки в

...
Президентът очерта основните задачи на разузнаванетоМосква свали украински дронове, опитали атаки в
Коментари Харесай

Путин призова ФСС към мерки срещу западния шпионаж

Президентът очерта главните задания на разузнаването
Москва свали украински дронове, пробвали атаки в Русия

Учение затвори летището на Санкт Петербург

Президентът Владимир Путин прикани Федералната работа за сигурност (ФСС) да противодейства по-активно на разрастващата се шпионска и подривна активност на Украйна и Запада против Русия. 

В тирада пред чиновниците на разследващата работа през днешния ден Путин уточни, че ФСС би трябвало да предотвратява влизането на съветска територия на „ диверсионни групи “ от Украйна, да затегне ограниченията за отбрана на сериозната инфраструктура и да пресече всевъзможни опити на западните разузнавания за възобновление на терористични и екстремистки кафези в Русия.

„ Западните разузнавания обичайно постоянно са работили интензивно в Русия, а в този момент са хвърлили против нас спомагателен кадрови, механически и различен запас. Нужно е да отговорим по съответния метод “, отсече Путин.

Той даде инструкции на ФСС да пресече потоците на нелегално оръжие към Русия и да усъвършенства сигурността в четирите области на Украйна, които Москва завладя и разгласи за своя територия след извършени там референдуми за присъединение към Руската федерация. Президентът разпореди на ФСС и да пресича потреблението на обществените мрежи за замесване на жители в екстремистка активност.

Путин сподели още, че ФСС взема интензивно присъединяване в спора в Украйна и им благодари за работата.

Междувременно съветските управляващи оповестиха за няколко опита за офанзиви на украински дронове на територията на Русия. Дрон се разруши през днешния ден покрай газоразпределителна станция югоизточно от Москва, заяви губернаторът на Московска област Андрей Воробьов. Той уточни, че „ наподобява става дума за несполучливо нахлуване на 110 км от центъра на съветската столица “.

Дронът е модел UJ–22 Airborn, който се създава от украинската компания „ Укрджет “, далечината на полета му е 800 км, а скоростта - до 140 км/ч.

По-рано съветското отбранително министерство заяви, че са били предотвратени няколко офанзиви с украински безпилотни апарати. „ Киевският режим опита да нападна обекти на гражданската инфраструктура в Краснодарския край и в Република Адигея с дронове. Двата дрона бяха обезвредени, без да причинят никакви вреди “, уточни министерството.

Още един дрон е бил свален в Брянска област, граничеща с Украйна. Освен това остатъци от три безпилотни апарата са били открити в жилищни квартали на Белгород, столица на едноименна област, също граничеща с Украйна.

А сутринта летище „ Пулково " в Санкт Петербург бе затворено за няколко часа, като медии оповестиха, че повода е видян в небето летящ обект. По-късно от военното министерство показаха, че полетите са били спрени поради обучение на изтребителната авиация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР